Over rentestijgingen en het hoofd koel houden

februari 2022
De mogelijkheden voor financieringen lijken eindeloos te zijn. Snelheid, het beste maatwerk, de scherpste rente, hoogste lening, laagste aflossing etc. etc. Steeds meer financiers bieden hun diensten aan. Het is belangrijk om te weten, dat u bij de juiste zit en ook qua (algemene) voorwaarden wil het nog wel eens uiteen lopen en dan drukken we ons nog voorzichtig uit. Goed om op te letten. Ook is het belangrijk om te kijken naar het soort geldverstrekker, omdat hun achtergrond vaak de mogelijkheden bepaalt. Financieren tot 85% van de marktwaarde en inmiddels tot 80% aflossingsvrij is zelfs mogelijk. En naast de meer traditionele financiers kunnen wij u ook andere alternatieven bieden. Crowdfunding of bijvoorbeeld andere financiers, die graag deelnemen in uw plannen en eventueel zelfs het eigen vermogen willen verschaffen.
Rentestijgingen
De afgelopen maand kregen we er sinds lange tijd weer mee te maken, rentestijgingen… Ze kunnen vervelend zijn, maar soms kunt u er nog net optimaal van profiteren. De ene geldverstrekker is de andere niet. Soms is men vroeg ermee, soms laat en soms wil men de rente pas vastleggen als pas de definitieve goedkeuring is gegeven voor de financiering. In dit soort gevallen is het van groot belang om te weten hoe het werkt en financieringen tijdig op de juiste plek aan te vragen om verrassingen te voorkomen. Soms blijkt de vertrouwde huisbank een dure optie. Uiteraard proberen wij -samen met u- ervoor te zorgen, dat u weet waar u aan toe bent. Voorspelbaarheid is belangrijk !
Inflatie als bron van zorg en onrust
Nu corona haar langste tijd lijkt te hebben gehad en de media nieuwe crises hebben gevonden om over te schrijven, is het helemaal belangrijk om het hoofd koel te houden. De inflatie is een bron van zorg en onrust, ook in de wereld. Maar er is meer. Dichter bij huis is het tekort aan woningen voor veel politieke partijen een goede reden om vooral maar niet bij zichzelf de schuld te zoeken, maar bij de professionele verhuurder. Dit draagt in ieder geval niet bij aan goede oplossingen en getuigt ook niet van veel kennis van zaken. Opkoopbescherming, woz-cap en andere politieke gelegenheidsmaatregelen zullen eerder contraproductief blijken dan nuttig. Het is belangrijk om op de hoogte blijven van uw echte mogelijkheden om erop te kunnen anticiperen. U kunt met ons als ervaren vastgoedfinanciers uiteraard hierover klankborden. U bent van harte welkom.

Lees verder

maart 2023
In ons dagelijkse werk spreken wij veel mensen. Mensen, die hard werken, panden aankopen, renoveren en verhuren of verkopen. Vaak op grote schaal. Professionals, die gebouwen transformeren of nieuwbouwwoningen doen verrijzen. Voor verhuur én verkoop.
december 2022
In 2022 zijn ons wat zaken opgevallen. Corona liet in de vastgoedbranche gelukkig weinig littekens achter. De start van dit jaar kenmerkte zich juist door onrust in de Oekraïne en daardoor stijgende energiekosten.