Hoogtijdagen voor beleggers in verhuurde woningen

juni 2021
Als u ons vraagt, wat ons op dit moment opvalt dan is het wel dat het hoogtijdagen zijn voor beleggers in verhuurde woningen. Uiteraard is dit soort vastgoed helaas duur en gewild, maar onze financieringsmogelijkheden daarvoor lijken wel iedere dag weer extra toe te nemen.
Verbeterd aanbod van financiers
Steeds meer financiers vragen ons of wij u op hun verbeterde of nieuwe aanbod willen attenderen. Daarbij is de concurrentie stevig. Zowel op rente, maar ook qua hoogte van de financiering. En wat te denken van aflossingsvrij tot 75% LTV en het vrijmaken van middelen voor nieuwe aankopen. Kortom, als u nu nog dure leningen met hoge aflossing heeft lopen, wil herstructureren tegen betere condities of aankopen wenst te doen, dan is dit het ideale moment om actie te ondernemen.
Een groene pet
Ook is opvallend dat financiers steeds vaker een groene pet opzetten. Korting is vaak mogelijk als er duurzaam verbouwd wordt en energiebesparingen worden bereikt. Met de door ons gefinancierde transformaties is dat vrijwel altijd het geval, maar soms gebeurt het ook al bij kleinere renovaties of woonvorming, waarbij één bestaande woning wordt omgezet naar twee of drie kleinere. Financiers kijken graag naar grotere projecten, die als belegging vervolgens aangehouden worden. Maar ook voor kleinere projecten is veel animo. Al of niet bedoeld als belegging of uitpondverkoop.
Dit is maar een kleine greep uit de dagelijkse praktijk. Mocht u meer willen weten over wat er speelt in financieringsland en de laatste nieuwtjes, bel gerust.

Lees verder

maart 2024
Al sinds 1988 staan wij onze relaties bij met goede financieringsaanvragen bij financiers en verhogen wij uw slagingskansen.